top of page
  • Writer's pictureLorena Majcen Bajić

10 savjeta za bezuvjetnu sreću

Kroz ovih deset savjeta pronađi svoj put za sreću koja nije uvjetovana okolnostima, mišljenjima drugih ili blokirajućim uvjerenjima.



1) Kroz ljubav uviđaj bitno i nebitno

Kada osjetiš ljubav u sebi, prati je i shvatit ćeš koji put zavrjeđuje tvoju ustrajnost, a koji je zapravo slijepa ulica.


2) Dijeli kroz zahvalnost

Osjeti zahvalnost prema svome talentu, razvijaj ga i nesebično dijeli.


3) Smij se i beskompromisno širi sreću

Nikad ne drži radost samo u sebi - dijeli je s drugima na sve načine i inspiriraj primjerom.


4) Postoji u miru i spokoju

Sjeti se da je tvoje nulto stanje čisti mir i spokoj. Odmori u njemu! Dopusti si da samo postojiš.


5) Rasti kroz veselje i ushit

Prati put svoje radost i u njenoj svjetlosti omogući si rast kakav nisi ni sanjao. Mrak u kojem ponekad stojiš samo ti omogućava da svjetlo vidiš jasnije. Neka se rasplamsa kroz veselje i ushit!


6) Zaposli um

Stavi um pod kontrolu tako što ćeš ga zaposliti u smjeru koji tebi odgovara. Daj mu zadatak koji će ti uštedjeti energiju. Ne bori se protiv uma - udruži se!


7) Vježbaj i hrani se zdravo

Tjelovježbom omogući kreativnoj energiji da se proširi cijelim tvojim bićem, a prehranom koja ti odgovara spriječi zagušivanje svojeg bića.


8) Održavaj praksu molitve

Njeguj odnos s božanskim kroz molitvu, meditaciju, mantre, jogu ili jednostavno stopljenost sa sadašnjim trenutkom. Pronađi svoj put do unutrašnjosti i ne traži dalje!


9) Budi prisutan SADA

Sve što tražiš nalazi se u sadašnjem trenutku. Jedino što te od njega dijeli su promišljanja o prošlosti i budućnosti. Preveniraj raspršenost! Sjedini se sa svojim trenutnim stanjem, prihvati ga u potpunosti i dozvoli si uživanje ili rast.


10) Voli sebe

Ljubav prema sebi korijen je kroz koji dobivaš duhovnu hranu, vodu, zrak i snagu. Voli sebe i dozvoli čudima da te ponesu u zemlju tvojih snova.


Prateći barem jedan od ovih savjeta svaki dan, unesi u život malo više neuvjetovane sreće i osjeti čari samodostatne ljubavi koja će ti obasjati put autentičnog života.

223 views

Recent Posts

See All
bottom of page