top of page
  • Writer's pictureLorena Majcen Bajić

Tehnika: Tri pitanja za otkrivanje svoje strasti

Sasvim "slučajno" u ruke mi je došla predivna knjiga "Kod iznimnog uma" u kojoj je prenesena metoda kojom odgovarajući na tri pitanja lako možete saznati što je vaša strast i kako je živjeti.



Kako otkriti koja je vaša misija, odakle krenuti? Ovu metodu otkrio je Martin Rutte, autor internetskog portala projectheavenonearth.com.


Martin Rutte preporučuje da se zapitate ova tri pitanja i tako brzo saznate koja je vaša misija na planetu Zemlji.


Iskušao sam ovu metodu na dosta ljudi i uvijek bio zapanjen brzim reakcijama u kojima su neki od njih spoznali svoju svrhu ili poziv, nešto što bi trebali dodatno istražiti.


Prvo pitanje

Prisjetite se razdoblja u životu kada ste osjetili raj na zemlji. Što se tada događalo?


Drugo pitanje

Zamislite da imate čarobni štapić i njime imate moć stvoriti raj na Zemlji. Što je to za vas? Kako bi taj raj izgledao?


Treće pitanje

Koje ćete jednostavne, brze, lagane i konkretne korake poduzeti u slijedećih dvadeset i četiri sata kako biste stvorili raj na Zemlji?

I dok se zapitkujete ova pitanja, promotrite što vam dolazi, kakve slike ili riječi vam se pojavljuju u umu? Zapišite sve to, a možete i nacrtati te prizore. Ako vam pomaže, snimite svoje opise i ideje u diktafon.


Obratite pažnju na svoje emocije (sjetite se, pravi ciljevi uvijek su ujedno i osjećaji). Dakle, što osjećate? Kuca li vam srce brže? Reagira li vam trbuh, kakav osjećaj imate u njemu? Što je s disanjem, je li postalo pliće ili se produbljuje? Možda hvatate zrak od uzbuđenja? Sve su to prve naznake koje otkrivaju čemu naginjete, na što trebate obratiti pažnju.


Sjetite se riječi Stevea Jobsa:

„Imajte hrabrosti slijediti svoje srce i intuiciju jer oni već znaju što je najbolje za vas. Sve drugo je manje važno.“


Na internetskoj stranici http://projectheavenonearth.com/the-3-questions/ nalazi se video u kojem vas Martin Rutte vodi kroz ovaj proces.


Preuzeto iz: Vishen Lakhiani. Kod iznimnog uma. Preveo Nenad Ljubić. Centar za osobnu izvrsnost: Split, 2018. 249-250


1,243 views

Recent Posts

See All
bottom of page